Achtergrond

Succesvol ondernemer word je niet per toeval. Het is geen kwestie van sterren die in de goede baan staan of puur geluk. Succesvol ondernemen is een kwestie van hard werken. Van doen, durven en het snappen. Van verder kijken dan de rest. Sander van der Kolk doet dat.

Niet zomaar. Al van jongs af aan stimuleerden zijn ouders hem om altijd goed te kijken naar die dingen waar hij blij van werd. Ze hielpen hem kansen te zien en gaven hem bovendien de vrijheid om te ontdekken wat het leven voor hem in petto had als het ging om carrièreperspectief. Hard werken en vooral vragen stellen en blijven stellen, mogelijkheden zien en uitproberen: “stel je nou eens voor”, “wat als”, “wie ben je over 5 jaar”? In een klein Drents dorpje groeide Sander met die basis uit van jonge ondernemer naar volwassen bedrijfseigenaar. Sander onderneemt eigenlijk al zolang hij zich kan herinneren. Hij bouwde dozijnen websites voor uiteenlopende klanten, leverde concepten, strategieën en gaf eindeloos advies over de wondere wereld van het internet. Allemaal vanuit zijn bedrijf “Sandr”. En sinds 2015 krijgt dat bedrijf een nieuwe dimensie met een nieuwe naam, een vernieuwde identiteit en een scherpere focus. Orbe.

Wat hem als kind werd geleerd, doet hij nog steeds: vragen stellen. Verder kijken en zo mogelijkheden ontdekken. Met een passie voor internet, voor nieuwe technologie, design, maar bovenal voor ondernemen besloot Sander zijn bedrijf daarom een nieuwe impuls te geven. Een scherpe analyse van zijn kunnen, zijn werkwijze en zijn karakter brachten hem tot de naam Orbe. En dat is eigenlijk de enige manier; vanuit eigen passie en gedrevenheid jezelf en anderen verder brengen. Want wat is er uniek aan wat Sander doet? En Orbe gaat doen? Zijn er niet al veel te veel webbureaus en designers? Nee. Niet zoals Orbe. Want daar ligt de kracht in multidisciplinair.

Orbe is sparringspartner voor ondernemers. Veel meer dan een webbouwer dus. Vanuit een vraag voor een (ver)nieuwde online strategie of aanwezigheid, kijkt en doet Orbe veel meer dan gevraagd. Want een website is niets zonder een visie. En een visie bedenk je niet, die ontstaat vanuit écht begrijpen waar een bedrijf over gaat. Snappen wat de ondernemer beweegt en zien in welke omgeving dat plaats heeft. Orbe werkt het liefst voor ondernemers. Dat klikt het best, dat werkt het best. Ondernemers snappen ondernemers. En Orbe is een onderneming pur sang. En een mooie, ook nog.

Orbe gaat niet over klanten, Orbe gaat over relaties. Orbe gaat verder, vraagt verder, doet meer. Want als ondernemer wil je vooral ontzorgd worden. Maar wel op een manier die jouw bedrijf precies past. Afspraak is afspraak, net dat stapje meer en op unieke wijze. Inlevingsvermogen is key. Ondernemers hebben immers veel gemeen, maar geen onderneming is hetzelfde. Met Orbe wordt geen standaard bureau in huis gehaald, Orbe gedraagt zich als tijdelijke huisraad in de bedrijven die het bedient. Een graag geziene en ontvangen gast waarvan men niet doorheeft dat het eigenlijk een buitenstaander is.

Orbe is echter wel de gast die zonder terughoudendheid blinde vlekken blootlegt en problemen aan durft te wijzen. Charmant, maar eerlijk. En als je luistert, écht luistert, dan wil je eigenlijk nooit meer anders.

Een bondgenoot in goede en slechte tijden, altijd met een scherpe focus op wat het beste is voor de business – en de relatie.

Minke Haveman