Heusinkveld

High-end producent van pedalen, versnellingen, handremmen en rigs voor race simulators.

Formule 1

Een parel uit Groningen

Heusinkveld Engineering richt zich op de professionele markt van onder andere Formule 1, GP2 en Indycar. Vanuit Groningen leveren ze pedalen, rigs (complete sets van zitting, stuur en o.a. scherm), versnellingen, remmen en complete kits voor race simulatoren. Gestart als Heusinkveld Engineering werd het als snel duidelijk dat het simpeler kan. De naam Heusinkveld is geliefd bij de race simulator liefhebber. Daarom kiezen we voor de nieuwe naam Heusinkveld.

Ze richten zich op de professionele markt van onder andere Formule 1, GP2 en Indycar.

Nee heb je, Jesse kun je krijgen!

In samenwerking met Jesse Schaap zijn we gestart met de nieuwe huisstijl. Voor 2 verschillende series Ultimate en Pro is er passend kleurpalet opgezet die ruimte biedt voor toekomstige nieuwe series. De typische rode race kleur is gebaseerd op de rood/witte stoepranden van een circuit. Met een typisch lettertype als Fugaz One krijgt het geheel de juiste look-and-feel die bij Heusinkveld past.

Webshop

De webshop van Heusinkveld biedt een simpel overzicht en handige combinatie van producten. Het overzicht geeft naast producten ook combi’s en specifieke accessoires zoals een baseplate. Elke overzichtspagina is flexibel in te delen. De productpagina’s bieden alles wat een bezoeker wil en verhogen de verkoop maximaal met een grote afbeelding, video‚Äôs en specificaties. Ook de specifiek gekoppelde klanten als referentie geven vertrouwen en maken de referentie per product relevant.

Reseller intranet

Naast de ingang voor de particuliere markt is er ook een reseller omgeving. Hier kunnen resellers snel meerdere producten bestellen met dynamische kortingen. Ook is er een afgeschermd gedeelte met informatie voor de resellers, denk aan een press kit.

Koppeling met UPS verzendingen

Naast de WooCommerce webshop is er een UPS koppeling gebouwd door Konstruktiv. Hiermee hoeft Heusinkveld de verzending niet aan te maken op ups.com. Met 1 druk op de knop wordt nu verzending aangemaakt. Inclusief aangifte verklaring, douaneformulieren en commercial invoice. Dit scheelt Heusinkveld per dag veel tijd.

heusinkveld-1

Voorpagina met uitgelicht product

heusinkveld-2

De overzichtspagina van producten is volledig flexibel in te delen

heusinkveld-3

Detailpagina van een product met een gallerij en tabbladen


Details

Opdrachtgever
Heusinkveld
Niels Heusinkveld
Svend van der Vlugt
heusinkveld.com

In samenwerking met
Jesse Schaap
Nee heb je, Jesse kun je krijgen
Mooie jongen
jesseschaap.nl

In de praktijk
Werkzaamheden
Ontwerp klikmodellen
Ontwerp website
Ontwikkeling website
Ontwikkeling webshop
Koppeling UPS Shipping
Ontwikkeling reseller intranet
Social Media plan

Willekeurige
Feiten
5 maanden ontwikkeling
Dynamische overzichtspagina’s
Handig gebruik van productfoto’s door het gebruik van diepte en wit vlak